Skip to content
Menu

Lesrooster

 
Locatie: Zenn-centrum Liberatus, Fazantstraat 16 in Wieringerwerf

MAANDAG

10:00 uur Tabata & Pilates

11:15 uur Yin Yoga

18:45 uur Yin Yoga

20:00 uur Yin Yoga

 

DINSDAG

11:15 uur Special Needs Yoga

 

WOENSDAG

18:45 uur Yin Yoga

20:00 uur Do-In Yoga

 

DONDERDAG

19:30 uur:  Tabata & Pilates

 

VRIJDAG 

10:00 uur Tabata & Pilates

11:15 uur Yin Yoga

Het doel van alle lessen is niet alleen om je fysieke lichaam te versterken en te flexibiliseren, maar ook om je geest te kalmeren en je bewustzijn te vergroten. Door de focus op balans en eenheid, wordt je aangemoedigd om meer in harmonie te komen met jezelf en je omgeving, helemaal Zenn!! 

Yin Yoga: is erop gericht om spieren, pezen en bindweefsel op een veilige en effectieve manier te rekken door er een zachte spanning erop te brengen voor 3 tot 5 minuten. Yin yoga is houdingen ervaren op een Yin-manier; in stilte ontspannen in een vaak liggende of zittende houding, waar je langzaam in ‘wegzakt’. Doordat in de Yin yogales de yin-houdingen zittend of liggend worden uitgevoerd, gebruiken we zo min mogelijk onze spieren. Hierdoor wordt het bindweefsel maximaal gestimuleerd. Yin yoga heeft effect op de diepere lagen van de spieren en werkt door in je pezen, banden en bindweefsel. Je ontspant als vanzelf meer op fysiek, emotioneel en mentaal gebied.

Tabata: Wil je je sterk voelen en je conditie verbeteren? Tabata is een krachtige workout om aan je kracht en conditie te werken. De oefeningen zijn pilates houdingen. Deze worden 20 seconden aangehouden, dan heb je 10 seconden rust en dat doe je 8x in 1 workout. Totaal zijn er 7 workouts met ondersteuning van stimulerende 90’s muziek. 

Pilates: is een trainingsmethode waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is. Het is een effectieve workout die spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen. Het hele lichaam is betrokken bij Pilates. Bij elke pilatesoefening zorg je ervoor dat je rug, buik en bekkenbodem aangespannen zijn.

Do-In Yoga: is een Oosterse bewegingsleer, bestaande uit lichaamsgerichte energie en oefeningen.  De oefeningen zijn gericht op het door laten stromen van de Qi. Hierdoor wordt je je meer bewust van je eigen energie, kunnen opgeslagen blokkades en trauma’s worden opgeheven en verbetert je houding, zowel fysiek als mentaal. Do-In Yoga verenigt Hoofd (denken), Hart (voelen) en Hara (zijn) .

Hatha Yoga: richt zich op het bereiken van balans door het beoefenen van asana’s (houdingen), pranayama (ademhalingsoefeningen) en meditatie. Het is een fysieke yogastijl en het tempo is in een Hatha Yogales over het algemeen rustig. 

Dance Yoga: Dat is yoga op muziek met vloeiende bewegingen. Danservaring is niet nodig. De houdingen worden rustig en zacht uitgevoerd, met aandacht voor de ademhaling.

Special Needs Yoga: deze yoga is bedoeld voor mensen met fysieke of mentale klachten. Denk hierbij aan heup-, knie, schouder-, etc. problemen of aan hersenletsel, vermoeidheid, stress en burn-out klachten. 

Stoelyoga: is voor iedereen en zeker voor mensen die niet makkelijk op een matje kunnen liggen en  moeite hebben met opstaan vanuit een liggende positie. Voor meer flexibiliteit van je lichaam en rust in je hoofd.