Skip to content
Menu

Stresscounseling

STRESS

Voel je je onrustig, opgelaten, heb je geen energie meer en wil je geen psychologische aanpak, maar nuchtere heldere en praktische hulp? Ik ben ervaringsdeskundige en samen met jou gaan we kijken wat bij je past.

Er zijn vele soorten stress:
Stress is in alle situaties mogelijk, niet alleen op je werk, maar ook bij leuke dingen. Werkstress – relatiestress – vakantiestress – examenstress – alledaagse stress – infostress – mannenstress – vrouwenstress.  We bespreken stress-preventie en je krijgt ontspanningsmethoden aangeboden. Probeer stress het hoofd te bieden, eventueel in combinatie met een Reiki-behandeling of Mindfulness.

Gevolgen stress:
De volgende lichamelijke klachten kunnen stress gerelateerd zijn:
Zit je hoofd vol en heb je lichamelijke klachten als hartkloppingen, overmatig zweten, meer haaruitval dan anders, oppervlakkige ademhaling, duizeligheid, hoge bloeddruk, verstoorde spijsvertering, hoofdpijn, trillen en beven of ben je niet vooruit te branden? Wellicht kunnen deze klachten voortkomen uit voortdurende stress en spanningen.  Hoewel ik geloof dat er meer is tussen hemel en aarde, wil ik toch met beide benen op de grond blijven staan en de realiteit niet uit het oog verliezen. Deze realiteit kan zwaar, hard, gemeen, moeilijk zijn. Soms weet je even niet meer hoe je dingen het beste kunt aanpakken. Mijn credo is: doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg. Ik ben nogal praktisch ingesteld. Maar als je er nou niet uitkomt, wat dan?

Daarom zou ik je graag willen helpen om tot een oplossing te komen, waarbij jij je prettig voelt, zodat je weer vrij kunt ademen en kan genieten van het leven. Er zullen altijd moeilijke momenten blijven plaatsvinden in je leven. Het is de kunst hoe daar mee om te gaan, hoe te overleven bij tegenslagen.
Vaak heeft men een bepaald manier van leven geleerd, van je ouders, je school, je omgeving. Wat nou als er iets gebeurd en je weet niet hoe hiermee om te gaan? Met heldere begeleiding en opdrachten kan ik samen met jou opzoek gaan naar vormen van leven, en ga jij de uitdaging aan om de kunst van het overleven te leren. Het zit allemaal in ons! Maak wat van je leven, ook al lijkt het uitzichtloos, overal is wel een oplossing voor. Heb vertrouwen in je zelf en je eigen vermogen om lastige situaties het hoofd te bieden.

BEHANDELING

De behandelingen die ik voor mijn cliënten hanteer is gericht op persoonlijke ontwikkeling en cognitieve therapie; het zogenaamde omdenken (anders kijken naar je hulpvraag). Door verhelderende en duidelijke gesprekken die plaatsvinden bekijk ik welke methode het beste geschikt is om je verder te helpen. Hoe kan jij je doel bereiken voor een fijner leven? Ook bekijken we je levensstijl of die enige aanpassing behoeft. Ik kijk naar het geheel: verleden, vooral het heden, lichaam en geest.  Meestal krijgt een cliënt opdracht(en) mee naar huis (zgn. huiswerk). Na een gesprek stuur ik altijd per mail een kort verslag, zodat de cliënt thuis alles rustig kan overdenken.

Wat is counseling precies?

Als je problemen hebt en je komt er alleen niet uit, kan je een counselor om raad vragen. Een counselor (Engels, letterlijk raadgever), is een laagdrempelige hulpverlener bij problemen en vragen met emotionele (psycho-sociale) achtergronden. De hulpverlening die een counselor aanbiedt wordt counseling genoemd. In Nederland is een counselor echter geen raadgever, consultant of adviseur. Een counselor behandelt mensen met een tijdelijk psychosociaal probleem. Te denken valt hier aan stressproblematiek, angsten, depressieve gevoelens of relationele problematiek. Een counselor werkt zonder doorverwijzing van een huisarts en er worden geen diagnoses gesteld. (bron Wikipedia)

Erkende counselors

Belangrijk voor cliënten is dat ze beter met een counselor in zee kunnen gaan die werkt volgens een ethische code. Counselors die aangesloten zijn bij de beroepsverenigingen van hun vakgebied werken volgens deze code en kennen een klacht of tuchtrecht. Sommige counselors werken in een eigen praktijk, andere counselors werken in organisaties of bedrijven als counselor, psychosociaal medewerker, casemanager, coach of vertrouwenspersoon. Ook wordt er in toenemende mate complementair samengewerkt met psychologen of psychiaters.

Voor een vrijblijvend afspraak kunt u mij contacten via 0651-72 84 71 of via het contactformulier per mail.

———————————————————————————————————–

Door sommige verzekeraar wordt counseling vergoed via aanvullende verzekering onder de prestatiecode:

Counseling 24506
Counseling is een laagdrempelige vorm van (emotionele) hulpverlening. Letterlijk vertaald uit het Engels betekent het raadgeven. Het doel van counseling is het helpen van mensen bij: – het oplossen of hanteren van problemen – het vinden van antwoorden op vragen – het benutten van ongebruikte mogelijkheden – het ontwikkelen van kennis en vaardigheden.

Aangesloten bij de beroepsvereniging CAT sinds: